Pagina's

dinsdag 17 februari 2015

Ruimte voor ideeën

Een jaartje geleden is in ons dorpje Waspik de Rabobank gesloten. Omdat de Rabobank toch iets terug wilde doen voor de gemeenschap brachten zij het plan "Ruimte voor Ideeen".


Goede ideeën en initiatieven die het lokale welzijn bevorderen krijgen een steuntje in de rug. Met de sluiting van het Rabobank kantoor krijgen deze ideeën ook letterlijk "de ruimte". Het pand is beschikbaar voor huisvesting van lokale initiatieven waarvoor de gemeenschap zelf gekozen heeft.

Een jaar na de aftrap van "Ruimte voor ideeën" staan alle seinen op groen voor de Waspikse stichting 't Binnenhof. De Rabobank gaf de regie voor het vinden van een nieuwe bestemming voor het voormalige bankgebouw in Waspik uit handen aan de lokale bevolking. Ingrid en Frank Holman behaalden met hun concept 't Binnenhof een royale meerderheid. Op deze foto zie je Frank en Ingrid met de maquette voor 't Binnenhof. 


Over een half jaar heeft Waspik er zo'n acht nieuwe winkeltjes bij. Allemaal gevestigd op 1 adres: het voormalige kantoor van de Rabobank aan de Raadhuisstraat. Het pand wordt omgebouwd tot marktpleintje, genaamd 't Binnenhof met winkeltjes met geveltjes in een nostalgische Engelse stijl.

En ja.... ook Noor! Design is benaderd door Frank en Ingrid. Met name omdat er in onze regio helaas weinig hobbywinkels meer over zijn, hebben we uiteindelijk toch besloten om hier een winkel te gaan starten. In onze nieuwe winkel Noor & Zo zal altijd de gehele collectie van Noor! Design en Dutch Doobadoo leverbaar zijn. Dus van het begin tot het einde, en niet alleen de nieuwe artikelen. Verder zal er natuurlijk al het nodige basismateriaal voor papierhobbies verkrijgbaar zijn.

De verbouwing is nu in volle gang en de verwachting is dat we in het voorjaar open zullen gaan. Joyce en ik gaan dan ook met grote regelmaat even een kijkje nemen.De gevel van onze winkel is op dit moment in aanbouw:


Houd ons blog in de gaten, meer info volgt snel!10 opmerkingen:

 1. Wow! heel veel succes! Wat een gaaf nieuws zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk nieuws ik wens jullie heel veel succes en ook de andere winkels.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk heel veel succes ben benieuwd !!
  Lieve groetjes Marrie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hiep Hiep Hoera! Wat een fantastisch bericht! Wij - de creatievelingen uit de omgeving - zullen heel blij zijn als je open gaat. Hou ons maar op de hoogte....SUPER! Groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is mooi nieuws van jullie goed besluit tot horens.Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super !!! Kom zeker eens langs !!!
  Succes,

  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gaaf zeg. Ziet er wel erg gaaf uit. Leuk zo'n binnenplaatsje. Succes dames. Maar dat gaat vast wel lukken. X

  BeantwoordenVerwijderen