Pagina's

dinsdag 23 februari 2016

Dutch Doobadoo Dag - Tutorial


Bij deze wil ik ook even een berichtje schrijven over de geweldige Doobadoo dag die we 20 februari weer hebben gehad. Er word mij wel eens gevraagd, wat zal dat een kippenhok zijn  maar als de dames allemaal druk aan het werk zijn worden ze steeds stiller...

Deze dag heb ik samen met Monique een workshop mogen geven. Hierbij hebben ze een soort dispenser voor theezakjes gemaakt. Daarbij hebben we gebruik gemaakt van de theepot Shape Art Mal. Ik had de dames beloofd om er een blogbericht van te schrijven, dus bij deze.

Maar eerst nog even een collage van deze dag. Vier leuke workshops mocht iedereen maken. Ziet er gezellig uit toch ?!


En dit is dan de dispenser voor theezakjes. Maar ook hebben de dames al bedacht om het voor after eight te gebruiken, en ook kwam er het idee om de opening dicht te laten en  er iets van snoepjes in te doen. Zo zie je maar, mogelijkheden genoeg.


Ik zal onder elke foto uitleggen wat de bedoeling is. Hierboven zie je dus het eindresultaat.


Begin met een stuk stevig cardstock of zoals in dit geval Kraft.
Dit snijd je op 21 x 27 cm.

Maak hier rillijnen in op 1 - 8 - 14 - 21 cm.
draai het een kwartslag en ril op 7 en 15 cm
LET OP DE 7 CM IS DE BODEM.
DE 6 CM IS HET DEKSEL
Snijd nu 1 flap, van 7 x 7 weg en snijd nog ongeveer 1 cm uit het vakje daarboven zoals op de foto hierboven. Dit is strak de uitgang voor de thee zakjes.


Teken nu de theepot 1 x uit Kraft. Neem de kleinste maat cirkel voor de theepot opening. Hiermee bedoel ik het gat in de theepot. knip alles uit. Ook mag je het gat/opening er in maken. Leg deze theepot dan op het doosje OVER de extra cm die je net heb uitgesneden voor de uitgang van de theezakjes. Teken door de cirkel/opening op het doosje.  Pak het nu samen vast en draai het geheel om. Teken nu die 1 cm uitgang achterop de theepot. Zie foto hier boven.


Knip nu de cirkel die je net getekend hebt uit. Maar knip die iets GROTER uit dan dat je getekend hebt. Plak nu een stukje mica aan de achterkant van je doosje op de opening. 


Vouw en plak het doosje verder in elkaar. Vouw EERST de onderkant in elkaar door de achterste flap eerst naar voren te vouwen. Zo krijg je een soort bodempje waar je theezakje straks op naar buiten glijd.

Beplakt nu EERST de theepot met designpapier. Dan plak je hem pas op het doosje want anders is het zo lastig om de opening uit te knippen. Je plakt dus het design papier over de opening en knipt dit dan pas uit. Heb je de theepot voorzien van design papier dan kan je het op het doosje plakken en dan kan je  het doosje ook voorzien van een leuk design papiertje. LET OP !! Om het doosje nog weer te kunnen vullen heb ik een stukje magneet gebruikt, dit komt zo in de volgende foto nog ter sprake, dus de bovenkant van het doosje  NIET dicht plakken.


Zo ziet dan het workshop theepotje / theezakjes dispenser er uit.


En hier zie je hoe ik het doosje laat sluiten. Met een strookje magneet plakband. Je kan ook een ijzeren magneetje gebruiken of een stukje klittenband, maar dat vind ik persoonlijk zo dik. Zo, dat was de beschrijving van het theedoosje. Ik heb het, samen met Monique, graag als workshop aan jullie gegeven.

Natuurlijk hebben we meteen de volgende Dutch Doobadoo dag al weer gepland en kun je jezelf al opgeven via de webshop. Door op onderstaande flyer kun dit meteen doen.

Zaterdag 24 september -  Grote Dutch Doobadoo Workshopdag

En, we kijken al weer uit naar de volgende Doobadoo dag !

Liefs,
3 opmerkingen:

  1. Erg leuk, mooi voor mee te nemen als je ergens op de thee gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg leuk, mooi voor mee te nemen als je ergens op de thee gaat.

    BeantwoordenVerwijderen