Pagina's

zondag 12 juni 2016

1.001 Mogelijkheden met PanPastel

 Hallo  allemaal,

Vrijdag 27 mei hebben we weer een superleuke en gezellige Noor! & ZO PanPastel workshopdag gehad. Daar heb ik voor de deelneemsters en deelnemer de bokeh techniek verwerkt in mijn workshop kaart. Ook had ik toen beloofd dat ik er nog een blogbericht over zou schrijven.


De eerste stap van deze kaart is een stuk aquarel papier, van ongeveer 200 gram, met de maten
9.5 x 15.5 cm. Dit geef je kleur met een oval spons en een paar kleurtjes PanPastel naar keuze. Je kan natuurlijk ook voor 1 kleur kiezen, dan is het eindresultaat weer anders, maar ook mooi.    Tijdens de PanPastel workshopdag kreeg iedereen die mee deed een Mask van Dutch Doobadoo die ze na gebruik mee mochten nemen naar huis. Deze mask , met cirkels, leg je op je kaart met panpastel en vervolgens ga je er met een baby billen doekje en wat gesso overheen. Dit kan je rondje voor rondje doen. LET OP niet te veel gesso zodat het onder de mask loopt. Ook kan je alleen het billendoekje gebruiken, dan krijg je een wazige cirkel. Heb je de cirkels naar keuze voorzien van gesso, of billendoekje dan haal je de mask eraf en laat het even drogen. Ondertussen kun je even de tekst, die van de clearstempelset sherry blossom tree 6410/0311 komt,  op de oval stempelen.

470.715.101 Mask Art A5 Grunge dots

Na het drogen leg je de mask nogmaals op de kaart maar nu op een andere plek. Wel zo dat er sommige cirkels half overheen komen. Nu ga je weer het zelfde doen met de gesso en de billendoekjes. Heb je dit gedaan dan laat je het weer even drogen. Ondertussen maak je een banner en zet je de gestempelde doodle randjes met  de clearstamps Doodle 6410/0393 langs de randjes van de banner. Is de kaart droog dan zet je hier ook de gestempelde randjes langs, en dan plak je alles op elkaar. De PanPastel kaart plak je op een stuk kraft van 10 x 16 cm. Daarop de banner met de oval- 6002/0258 en langs de oval heb ik weer de rand van de stans geplakt. Je kan er dan nog een leuk stukje jutte touw of een lint omheen doen. Met een Sharpy heb ik nog witte streepjes gezet op de oval langs de randjes.

870.002.010 Gesso Wit 250 ml

Zo heb je vrij simpel een hele leuke techniek. En wat je ook kan doen is in plaats van de gesso, witte stempelinkt gebruiken. Dit geeft ook een heel mooi resultaat!

Natuurlijk hebben we bij Noor! & Zo meteen een nieuwe PanPastel dag georganisseerd. Namelijk op vrijdag  28 oktober. Opgeven kan via de webshop. Door op de Flyer te klikken kom je meteen op de juiste pagina.

Vrijdag 28 Oktober 2016 - 1.001 mogelijkheden met PanPastel

We hopen je dan weer te zien!
Liefs,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten