Pagina's

maandag 1 juni 2020

Noor! Design Challenge Juni

Hallo allemaal,

Deze maand heeft Carla voor jullie een te gekke challenge uitgewerkt namelijk een mini album.



Mini album uit 1 vel design papier.

Benodigdheden:

1 vel dubbelzijdig design papier van 30 x 30 cm
7 x cardstock in bijpassende kleur van 6,5 x 6,5 cm
1x cardstock in bijpassende kleur van  16,5 x 8 cm
Materialen:
Snijmachine of mes en snij mat
Rilmachine of ril bord/pen
Vouwbeen
Lijm
Tape
Cirkelpons

Beschrijving:We gaan beginnen met het designpapier van 30 x 30 cm te rillen, dit doen we op 7,5 cm , 15 cm en 22,5 cm. Dan draaien we het papier een kwartslag en rillen hem nogmaals op 7,5 cm , 15 cm en 22,5 cm.

Wanneer je dit gedaan hebt heb je een vel vol gerilde vierkanten. We leggen nu de ril lijn van 7,5 cm op de snijmachine en zetten het snijmes onderaan de machine, we beginnen dus met snijden onderaan de rillijn, we snijden de lijn tot de 3e rillijn vanaf onderkant geteld. Er blijft 1 vierkant vastzitten aan de rest van het vel.


Schuif je design papier nu door naar de ril lijn van 15 cm, zet je met bovenaan de snijmachine en snij van boven naar beneden tot de 3e rillijn van bovenaf geteld,  Schuif je papier weer verder naar de rillijn van 22,5 cm en herhaal wat je gedaan hebt op de 7,5 cm rillijn (van beneden naar boven snijden tot 3e lijn) Je hebt nu stroken die overal nog aan 1 vierkant vastzitten


Leg het vel design papier zo voor je neer dat de linker strook aan de bovenzijde vast zit, daar beginnen we met vouwen.


Pak de strook aan de onderzijde vast en vouw het eerste vierkant bovenop het bovenliggende vierkant, vouw zo om en om door totdat je boven aan bent bij het vierkant dat vast zit. Het hele stapeltje van de eerst strook vouw je nu onder het eerste vierkant van de 2e strook en vouw weer om en om naar beneden, je hebt nu de eerste 2 stroken omgevouwen, dit herhaal je tot je aan het einde bent en je een gevouwen vierkant hebt. (harmonica).


We gaan nu pockets creĆ«ren, maak met je pons vanaf het 2e vierkantje om en om een half rondje met de cirkelpons, dit doe je 3 keer en dan heb je een opening aan je rechterkant ipv boven, daar maak je in de het voorste vierkantje ook een half rondje, vervolgens ga je weer verder aan de bovenzijde, om en om.

Je hebt aan de voor en achterzijde 2 enkele pagina’s waar we geen pocket van maken, die gebruiken we straks om het boekje vast te maken. We gaan nu alle vakjes waar we een half rondje in gemaakt hebben voorzien van tape op de randen die gesloten moeten worden. Daarna kun je ze allemaal dichtplakken tot een pocket. Je hebt nu 6 pockets met de opening aan het bovenzijde en 1 pocket met de opening aan de zijkant.

We nemen nu de 7 stukken cardstock van 6,5 x 6,5 cm en stoppen die in de pockets. Vervolgens neem je het stuk cardstock van 16,5 x 8 cm, deze gaan we rillen op 8 en op 8,5 cm. Vervolgens pak je je harmonica boekje en die voorzie je aan beide zijden van tape en plakt dit op het stuk cardstock dat we net gerild hebben.



 Je boekje is nu klaar om verder gepimpt te worden. Zo heb je op een hele makkelijke wijze een super leuk mini album.


Natuurlijk heeft het DT team ook mooie voorbeelden voor jullie gemaakt.


Corry

Monique 

Sylvia 

Je kunt meedoen met onze challenge tot eind juni door een foto van je creatie te plaatsen in onze Noor! Design Challenge groep op Facebook. 

10

Heb je geen Facebook dan kun je een foto van je creatie inclusief je naam te mailen naar: 


En natuurlijk hebben we aan deze challenge ook weer een leuke prijs verbonden. We kiezen na eind juni met random de winnaar (wel zo eerlijk, dan maakt iedereen evenveel kans) en de winnaar krijgt van ons een leuke prijs van Noor! Design. 

Veel plezier en we zien graag al jullie creaties tegemoet!

3 opmerkingen: