Pagina's

zondag 26 april 2015

Dagje efteling


Hallo allemaal, 
Ik heb er al wat sneakjes hier en daar van laten zien op het net, maar mijn efteling mini is eindelijk klaar. We hebben weer genoten van ons dagje Efteling en ik denk dat dat wel spreekt uit de foto,s. 

Als basis heb ik de set mdf huisjes gebruikt van Dutch doobadoo. En heb deze met de alleslijm van Dutch Doobadoo beplakt met diverse papiertjes waaronder het Noor! Design wood en bricks paperpad.

 Ik heb zelf gaatjes erbij gemaakt en daar bindringen door gedaan waar ik lekker een  hoop frutsels aan heb gehangen. 

Als je het boekje open doet zie je als eerste een foto van Dante die aan de sleutel trekt.  Aan het album bengelt een grote sleutel ... Hoe toepasselijk! 


Blader je gezellig mee door mijn album ? 
Je ziet dat ik de pagina,s heb versiert met gestanste bloemetjes van stof en vilt. Deze heb ik gestanst met leuke bloemetjes van Joy crafts.

Als ik denk aan de efteling , denk ik aan het sprookjes bos en zijn paddestoelen rood met witte stippen die muziek maken.  

Door de Noor paddestoelen rand in creme te stansen ,en daarna de hoedkes rood te maken  en wat witte stippen met de perlen pen zijn ze net echt ! 


De lantaarnpalen komen uit een Dutch Paper Art vel van Dutch Doobadoo. Deze heb ik bewerkt met versamark en frantage, zo worden ze metaal achtig goud en zijn net de lantaarns uit de Efteling. 

Hier begint in mijn boekje het gedeelte Ravelijn. De parkshow waar in het verhaal 5 kinderen door raven gelokt worden door de magische poort om de stad ravelijn te redden. Ik heb de pagina gemaakt van chipboard , wood en brick blok en er met Dutch doobadoo structure paste en het steentjes mask structuur op aangebracht. 

Ook hier zijn weer de lantaarns verwerkt maar nu zwart. Boven op de poort zit een klein zwart raafje gemaakt met het vogeltje uit de vintage florisch malletje met de vogelkooi. 
 Het kooitje heb ik aan een stuk touw gehangen en aan de andere kant verwerkt met wat kaartjes van de parkshow. 
 Wat kijkt hij zijn ogen weer uit , al jaren zien we tijdens een efteling bezoek de show 3 keer.

Met de foto van Dante en de rode ruiter,  zijn favoriet sluiten we het boekje.
Ik heb genoten om het  te maken en heb nu een mooie herinnering aan deze dag! 

Dit boekje zal uiteraard ook in onze winkel Noor & Zo te zien zijn op onze openingsdag.


Vergeet dus niet deze datum in je agenda te noteren. We gaan er op zaterdag 30 mei tijdens ons openingsfeest een heel groot feest van maken waarbij iedereen van harte uitgenodigd is. We hopen jullie die dag te mogen begroeten in ons nieuwe stulpje!


6 opmerkingen: