Pagina's

zondag 5 augustus 2018

Scrap Online - Schuifkaart

Hallo Allemaal,

Leuk dat jullie allemaal mee hebben gedaan met de SOL van afgelopen Vrijdag. Gingen de stappen toch even te snel? Of wil je nog het kaartje nog eens maken? 


Hier volgen de stappen:

Benodigdheden 

Cardstock:
A.      21.5 x 10.5 cm  (voorkant)
B.      22.5 x 10.5 cm  (midden)
C.      14.5 x 10.5 cm (achterkant)


Design papier  ‘’Silent Night’’  6011/ 0570:
14 x 10 cm (Voorkant)
6.5 x 10 cm  (sterren design )
10 x 10.7 cm  2x  (midden)

Knipvel:
Knipvel  Bella Lulu knipvel Gnomes met uiltjes

snijmallen:
Cirkel snijmal  doorsnede +/- 6 cm
Kerst mallen (aankleding)
Snijmal  van een takje/ dennentakje  6002/0769

Overige:
lijm
Schaar
Ril bord /ril /snijmachine
Mallen tape (verdwijderbare tape)


Stap 1:

Ril  cardstock (A) 21.5x10.5 cm  op 7 cm aan de lange zijde. Dit is de voorkant van je kaart. Voor het gemak noemen we dit Cardstock (A )


Stap 2: 

Ril het cardstock (B) 22.5 x 10.5 cm op 11.25 cm aan de lange zijde.  En vouw de kaart. Gebruik je linnen cardstock zorg er dan voor dat je linnen structuur aan de binnenkant zit. Voor het gemak noemen we deze cardstock (B)


Stap 3: 

Plaats je cirkel mal op het cardstock (A) . Op de lange zijde en minimaal 1 cm vanaf de kant.
 Plak hem vast met verwijderbare mallen tape en snij hem uit . 


Stap 4:


Plaats cardstock ( B) dubbelgevouwen achter cardstock (A).  Achter het gedeelte met cirkel tot aan einde van kaart. Niet vast plakken met lijm maar even vast zetten met verwijderbare mallen tape. Teken nu de cirkel over op het achterliggende cardstock (B).


Stap 5:

Plaats nu je cirkel mal precies op je getekende cirkel en snijd deze uit. Houd je kaart dubbel gevouwen en je hebt gelijk ook je tweede cirkel uitgesneden op de juiste plaats. 
Als alles goed is gegaan heb je nu deze twee delen gesneden:


Stap 6:

 Nu gaan we aan de slag met het design papier. Als eerste voor de voorkant van de kaart. Leg cardstock (A) voor je neer met vouw naar boven (bergvouw). Leg je op maat gesneden design papier (14x10 cm) achter je doorkijk venster/cirkel. Zorg ervoor dat je je gekozen design/motief  die je voor de kaart wilt gebruiken door de cirkel/venster ziet. Draai het geheel even om, om je design papier op de juiste plek te leggen. Houd aan alle randen 0.5 cm over. Ligt je papier goed dan kun je het weer even tijdelijk vast zetten met tape. Draai het geheel weer om en teken de cirkel over op je design papier en snij deze weer uit met je cirkel mal. Plak nu je design papier op de voor kant (bergvouw)Stap 7:

Snij uit het sterren design papier een stuk van 6.5 cm x 10 cm en plak deze aan de binnenkant van je cardstock (A) 


Stap 8:

We gaan verder met cardstock (B). Het dubbelgevouwen kaartje. Hiervan gaan we de binnenkant ook bekleden met design papier. Dit doen we net als bij stap 6. Design papier formaat 10 cm x 10.7 cm. (2x) . Leg het design papier weer achter je venster/cirkel en draai het geheel even om. Plak je design papier weer even tijdelijk vast met mallen tape ( denk aan het mat randje van 0.5 cm) .Draai het geheel weer om en teken je cirkel over op je design papier. En snij deze ook uit. Dit doe je voor beide kanten en plak je design papier vast.


Stap 9:

Plak cardstock (B) achter Cardstock (A). Zodat de cirkels achter elkaar zitten. Stap 10:

 We pakken nu ons overgebleven cardstock erbij. Deze noemen we Cardstock (C). Plak cardstock (C) vast aan cardstock (B). Let OP! Alleen aan laatste stukje/ uiteinde van de kaart


Als je alles goed vast zit kun je de kaart open vouwen en zie je dat het sterren design papier achter je venster schuift. Super Leuk toch!

Stap 11:

Snij met behulp van je cirkel mal de tekst uit de Bella Lulu knipvel en plak deze op de achterste laag  (C) in je cirkel.
Plak een leuk takje samen met een uiltje op je sterren papier.


  Stap 12:

Pimp de voorkant met de leuke Gnomes en andere kerstmallen en je kaartje is klaar.


Veel plezier! 

Groetjes Miranda K
9 opmerkingen: