Pagina's

donderdag 1 oktober 2020

Noor! Design Challenge Oktober


Hanny heeft weer een hele leuke challenge voor jullie uitgewerkt. Niet te moeilijk dus weer leuk voor iedereen! 


Deze keer is het een kaart die gemaakt kan worden. Dit kan een kerstkaart zijn, maar natuurlijk ook een andere kaart. Het model is niet ingewikkeld om te maken.

 In dit blogbericht staat beschreven hoe je deze kaart van de Challenge kunt maken.


Snijd een stuk cadstock van 10 x 29,7 cm. (lengte van een  A4). Dit is de basis van je kaart. Vouw dit stuk cardstock door midden. Snijd van dit zelfde cardstock ook een strook van 3,5 x 29,7 cm. Vouw deze strook doormidden en vouw dat deel dan nogmaals naar het midden. In het midden krijg je dan een bergvouw, de 2e vouw is een dalvouw (zie foto).


Snijd 4 PL kaartjes uit. Mocht je geen PL kaartjes gebruiken, snijd dan 4 stukjes ander dessinpapier of cardstok uit van 7,4 x 5,4 cm. De randen van dit papier kun je met een paper distresser bewerken en ook eventueel inkten. Het inkten kun je doen met een blending tool en distress inkt.


Snijd voor deze PL kaartjes 4x een mat (achtergrond velletje) van 8 x 5,8 cm. Als je niets wilt inkten, plak dan hier de PL kaartjes op.


Snijd voor op de voorkant van de kaart een stukje designpapier (9,5 x 14,3 cm.) Als je hiervoor papier met een afbeelding gebruikt, let er dan even op hoe je het papier gaat snijden zodat de afbeelding op de goede plek komt. 


Ook deze randen van het papier kun je met een paper distresser bewerken en ook eventueel inkten. 


Voor het voorbeeld van deze kaart is het Noor! Design papier First Snowfall gebruikt.


Bij deze voorbeelden zie je het effect van hoe het er uitziet als je de randen van het papier wat ruwer maakt en wanneer je deze randen inkt. 


Plak de afbeelding voor de voorkant van je kaart op het cardstock. Lijm hierbij het papier niet helemaal tot aan de rand in. Het voordeel hiervan is dat je hierdoor er op een later moment altijd nog iets tussen schuiven, je kunt je het papier iets verschuiven als je het scheef plakt zonder dat je lijmresten ziet. De randen liggen dan net iets minder plat op je kaart wat (vind ik) een mooier effect geeft.


Bekijk of je de voorkant van de kaart nog verder aan wilt kleden.


Plak van het cluster ook niet alles compleet tot aan de randen vast. Gebruik hier en daar foamtape om onderdelen wat meer diepte te geven.


Snijd het papier voor de binnenkant van de kaart op maat. Dit is net wat kleiner dan het vlak zelf.



Plak alleen de buitenste delen van de strook vast op de binnenkant van je kaart (inkt eventueel eerst de uiteinden van de strook). De strook start gelijk met het dessin papier. Let hierbij op dat je de strook recht plakt.


Plak de losse (PL) kaartjes op deze strook. Let er hierbij op dat je ze op dezelfde hoogte plakt. (Of juist niet)




En dit gebeurt er als je de kaart dicht vouwt. Veel plezier met het maken van je creatie van deze uitdaging.

Het designteam heeft nog meer voorbeelden gemaakt om jullie te inspireren:



Hanny



Corry


Annette

Je kunt meedoen met onze challenge tot eind oktober door een foto van je creatie te plaatsen in onze Noor! Design Challenge groep op Facebook. 

10

Heb je geen Facebook dan kun je een foto van je creatie inclusief je naam te mailen naar: 


Veel plezier en we zien graag al jullie creaties tegemoet!


7 opmerkingen: