Pagina's

maandag 1 maart 2021

Noor! Design Challenge

 Hallo allemaal,

Er is weer een nieuwe maand aangebroken en dus weer tijd voor een nieuwe kaartchallenge. Dit keer is de challenge gemaakt door Annette en zij heeft voor jullie een PopUp Corner Swing Panel kaart gemaakt.

Hier de eerste voorbeeldkaart even in een filmpje gezet:

Laten we beginnen met de uitleg:

Snijd van cardstock een vierkant van 20x 20 cm. Ril op 10 cm en draai de kaart een kwart slag en ril nogmaals op 10 cm zie foto:


Leg het cardstock diagonaal onder je rilapparaat. Let erop dat de punten in de track van je rilapparaat ligt.  Je gaat diagonaal vanaf het midden één rillijn zetten naar de zijpunt.


Hieronder zie je zoals de rillijn eruit moet zien. 


Met het vouwbeen ga je alle rillijnen nalopen naar beide kanten vouwen



De diagonale rillijn doe je ook beide kanten opvouwen en met vouwbeen na.


De diagonale lijn hoort rechtsonder. Leg hem zo voor je neer:


Zet een lijn langs je schuine rillijn met potlood ongeveer zo groot dat er dubbelzijdig tape op past van ongeveer 6mm. Richting het midden loopt de lijn met een bochtje naar het middelpunt. 



Knip met de schaar langs je potloodlijn en knip vanaf onder richting het midden. Dus twee kniplijnen en dan hou je een driehoek over zoals hieronder:


Draai de kaart om. Op X1 (voorkant van je kaart) plak je designpapier van 9,5 x 9,5 cm


Het designpapier is geplakt:


We gaan in de voorkant van de kaart een cirkel stansen. De grootte van de cirkel is afhankelijk met wat je voor afwerkrandje wil gebruiken. Ik gebuik hier later de stans Angel voor en heb voor de basisstans een ronde stans met diameter 4,4 cm gepakt. 

We gaan verder met stansen:
Het kaartje is een beetje te groot, maar met een trucje van vouwen kunnen we toch de cirkel eruit halen met een stansmachine. Zie hieronder hoe hij dan ligt:


Leg de stans precies goed neer en plak om te zorgen dat hij niet verschuift (we gaan uiteindelijk door twee lagen heen)  een washitapeje erop. Ik heb eerst de washi even op mijn trui geplakt om te zorgen dat hij niet teveel kleeft zodat het designpapier kapot gaat met eraf trekken. 


Leg de kaart dubbel> Hierboven zie je nog net de stans. Hieronder is de kaart dichtgevouwen en klaar om te stansen:


Na het stansen zie je een afdruk om de linkerkant van het kaartje maar dit is niet erg. Daar komt designpapier over heen:


Nu gaan we een cirkel maken om het mooi af te werken.


Ik heb gekozen om Angel 6002/1599 te gebruiken in combinatie met de cirkel stans die ik al voor de kaart gebruikt heb. Afbeelding 1 laat de Angel stans zien. Afbeelding 2 is hij uitgestanst. Afbeelding 3 is het midden wat van afbeelding 2 overblijft en waar je met stans van afbeelding 4 al gestanst hebt. 


Ik gebruikt nummer 3 op de kaart (zie hierboven). Eventueel zou je stans afbeelding 1 in een andere kleur er omheen kunnen leggen.

Nu gaan we naar de binnenkant van de kaart de linker bovenkant bekleden. We gaan op de goede hoogte een opening maken zodat het designpapier past. 


Leg het designpapier van 9,5x 9,5 cm neer op de goede plaats dus aan de binnenkant van de kaart.  


Hou het papier vast (zonder te plakken dus) en draai de kaart om en trek de cirkel langs met potlood. Haal het designpapier weg. Je heb de cirkel op de goede plaats op je designpapier staan. 


 en plak de basis cirkel stans die we de hele tijd gebruiken op de goede plek en stans de opening. 


Plak het op de goede plaats aan de binnenkant van de kaart en werk af met een afwerkcirkel zoals eerder beschreven.

We gaan de kaart in elkaar zetten:


Leg de kaart zo neer en plak  dubbelzijdig plakband op het flapje:


Draai de kaart om en haal het plakbandlaagje eraf en houdt de kaart zoals hieronder:


Vouw de kaart nogmaals dubbel zoals hieronder


Wanneer je hem dan open doet zie je dit:




Nu gaan we de onderkant bekleden:

Op heel de kaart heb ik het designpapier Spring Arrival 6011/0656 gebruikt. De mooie Peony heb ik van foam gemaakt en in het hart zitten de meeldraden Stamens 6003/0096
Dit is het eindresultaat:




Hier nog even foto's van mijn eerste kaartje uit het filmpje:





Natuurlijk heeft het team ook weer voorbeelden gemaakt voor jullie:


Corry


Monique

Je kunt meedoen met onze challenge tot eind maart door een foto van je creatie te plaatsen in onze Noor! Design Challenge groep op Facebook. 

10

Heb je geen Facebook dan kun je een foto van je creatie inclusief je naam te mailen naar: 


Veel plezier en we zien graag al jullie creaties tegemoet!







3 opmerkingen: