Pagina's

donderdag 11 maart 2021

Slimline Kaart



Vandaag wil ik jullie een slimline kaart laten zien. Een slimline kaart is een langwerpige kaart (21x10.5 cm). Op dit moment zie ik op internet heel veel slimline kaarten langskomen. Daarom wilde ik maar eens zelf proberen waarom iedereen zo enthousiast is over dit formaat kaart. Nu begrijp ik het. Het is een fijn formaat om op te werken. Je hebt net iets meer ruimte om op te werken dan op een gewoon formaat kaart. Natuurlijk intrigeert het me waar deze naam vandaan komt. Ik ken wel het begrip slimline uit de computerwereld. Slim betekent slank. 


Slimline pc's zijn ontworpen om minder ruimte in te nemen dan gewone pc's , zodat gebruikers een krachtige computer hebben zonder een grote computerkast op hun bureau te hebben staan. Maar of daar deze naam van over genomen is? Geen idee. Op internet kon ik geen verklaring vinden voor de naam slimline met betrekking tot de kaarten. In dit blogbericht laat ik jullie weer zien hoe ik deze kaart gemaakt heb. Het gaat dus weer een blogbericht worden met veel foto's.


Op een strook aquarelpapier heb ik eerst een aantal stempel afdrukken gemaakt met een al oudere border stempelset van Joy Craft. Deze doodle borders heb ik ooit bij Noor en Zo gekocht. Meestal gebruik ik deze stempels niet als een losse borders, maar om een cluster mee te maken. Ik vermoed dat veel van jullie ook een dergelijke set stempels hebben. Gebruik ze ook eens op deze manier.


Over deze stempelafdrukken heb ik embossingpoeder gestrooid en dit poeder verhit. Dit heb ik gedaan omdat mijn aquarelpapier  de inkt erg opzoog. Door er embossingpoeder overheen te strooien krijg je een meer intense zwarte afdruk. Naast deze border stempels heb nog andere stempelafdrukken gemaakt met de stempels uit de set Streetwear.

    

Hier overheen heb ik met een letter stencil en structuurpasta een volgende laag aangebracht. Natuurlijk kun je dit letter stencil gebruiken om mooie letters te schrijven, maar dit vind ik een nog veel gaver effect met het letter stencil.

   

Vervolgens wilde ik de kaart geel gaan maken. Hiervoor heb ik wat druppels van Dylusions inkt spray op mijn papier gedruppeld en deze inkt met een natte kwast verspreid over het papier.


Omdat ik de kleur geel niet intens genoeg vond (dit stuk aquarelpapier zoog enorm veel van de inkt op), heb ik de kleur met aquarelverf intenser aangezet.


De border stempels vielen wat weg op de kaart, daarom heb ik er met een zwarte watervaste stift nog wat "krassen" erbij getekend.


Met de gele verf en zwarte inkt ben ik aan het spetteren gegaan. Ook heb ik frantagepoeder (wit met goud) op mijn papier gestrooid. Deze frantage heb ik aan de onderkant van de kaart verhit, zodat mijn heattool dit poeder niet weg zou blazen. Toen de frantage smolt, heb ik het verder aan de goede kant van het papier verhit.


Ik word iedere keer zo blij als ik het leuke effect van deze frantage zie.


Hier zie je dat het belangrijk is dat de gele verf goed droog is voordat je met de zwarte inkt gaat spatten. Als de verf niet goed droog is, lopen de zwarte druppels inkt uit.


Op de kaart heb ik een cluster gemaakt van verschillende materialen en stansen.


De stans van de zwarte notebook circle (ik heb de 2 kleinste formaten stans in elkaar gelegd) vond ik te erg aanwezig. Daarom heb ik hier ook frantage op gebruikt en ik heb hier met lijm wat gold flakes op geplakt. 


Niet te veel, maar net voldoende om de cirkel minder aanwezig te laten zijn. Ook zie je hier een stuk verbandgaas. Aangezien dit verbandgaas over de gebruikersdatum is, kan ik het maar beter op kaarten gebruiken.... Het takje (heartleaves) is ook een stans van Noor!

   

Het fijne van deze stans Stuc Tape vind ik dat je kunt stansen in de kleur die je nodig hebt.



Als je de stans niet in zijn geheel gebruikt, is het leuk om er een stukje vanaf te scheuren i.p.v. te knippen.


En zo is dus deze kaart gemaakt. Ik heb zo het idee dat ik vaker een kaart ga maken op dit formaat.


Ik hoop dat ik jullie vandaag weer heb kunnen inspireren en dat je zin krijgt om ook weer heerlijk creatief bezig te zijn.

Tot een volgende keer, 

groeten Hanny

4 opmerkingen:

  1. Super tof geworden en duidelijk uitgelegd! Groetjes Betha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, wat een mooie inspirerende kaart heb je gemaakt.
    Dank je wel voor de uitleg.
    Fijne dag,
    Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw,je hebt me enorm geïnspireerd. Dit wil ik ook heel graag een keer toepassen, weliswaar met materiaal dat ik heb. Dankjewel om dit met ons te delen.
    Groetjes uit België,
    Annita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw,je hebt me enorm geïnspireerd. Dit wil ik ook heel graag een keer toepassen, weliswaar met materiaal dat ik heb. Dankjewel om dit met ons te delen.
    Groetjes uit België,
    Annita

    BeantwoordenVerwijderen