Pagina's

zondag 26 december 2021

Magic Winter

Dag allemaal,

Op vrijdagavond 17 december jl., heb ik in de Noor & facebookgroep als gastdesigner, mijn tweede LIVE gegeven. Dit keer geen kaart, maar een home decoratie met de domes van Studiolight. Hiervan heb ik de grootste dome gepimpt met een winterthema. De inhoud zijn 3 plexiglass stolpen met een basis van MDF waar de stolp in valt. Drie stuks van groot naar klein. Gebruik ze als kerstdecoratie of maak er eentje met eenhoorntjes erin, versierd met zuurstokkleurtjes voor je kleine meid of je kleindochter. Gaaf als nachtlampje naast het bed!


Voordat we beginnen met pimpen, heb ik eerst de basisplaat behandeld met witte gesso van Dutch Doobadoo. Met een sponsje gewoon deppend aanbrengen. Nadat we dit geprepareerd hebben, kunnen we lekker aan de slag en wel met de Village Edges van Elizabeth Crafts Designs. 


Leuke huisjesstansen welke No End zijn, dus oneindig achterelkaar stansen en zelf de hoogtes bepalen.
 

Deze zijn in twee randen aangebracht aan de buitenkant. De voorste is verhoogd aangebracht op de tweede rand. Maar dan wel op die hoogte, dat deze precies op de MDF basis steunt. De hogere rand valt precies in de ronde gleuf waarin de stolp valt. Deze is dus los erin en niet vastgeplakt aan de dome. Hier en daar zijn boompjes en hekjes geplaatst om het dorp aan te kleden.



De ster, die zweeft in de dome, is van Craft Emotions en behoort tot een set met een sterthema, waarin een slimline doodlerand zit, een cirkelstans en leuke tekstjes met een winterthema, welke je ook kun stansen. Dit zijn acht sterren welke onder en boven gerild zijn, met de goede kanten naar elkaar toegevouwen en de helften aan elkaar gelijmd zijn, etc... tot dat je sterren op zijn en je de ster kunt sluiten. Maar eerst knip je een stuk visdraad of gewoon een touwtje af, leg deze van boven naar onder in/over het midden en doe er wat kit of gebruik een drupje uit je  lijmpistool. Vouw hem daarna dicht. De ster hang je op door een dikke naald heet te maken en bovenop de dome een gaatje te branden. Het is binnen drie tellen gebeurd, gaat echt super makkelijk! Via de binnenkant van de dome kun je dan je touwtje erdoor steken en voorlopig vastplakken met tape.


Als vulling voor de achterkant in de dome is gebruikt gemaakt van de toffe bergstans uit de nieuwe collectie van Studiolight, Moonflower genaamd, waarbij nog een mooie sterrenhemel zit. Deze worden allemaal uit de papier gestanst, zodat je aan de achterkant bijvoorbeeld een zilver of goud karton zou kunnen doen om je sterrenhemel kompleet te maken.


De dome is bijna magisch zou je zeggen, maar uiteraard zorgt onze tovenaar, gemaakt met de gnomes stansjes van Elizabeth Crafts Designs, voor een nog mooiere sterren hemel. Aan de buitenkant zijn allemaal verschillende sterretjes aangebracht, welke uit 2 soorten Carlijn Design mallensets komen en uiteraard wat sterretjes uit de sterrenhemel van Studiolicht. Bovenop de dome prijkt een mooie dubbele blauwe organzastrik op een sneeuwdekentje van foamballclay. 




Om het geheel af te maken, laten we het sneeuwen met sneeuw voor schudkaarten van Marianne Design en natuurlijk niet te vergeten een waxinelichtje op batterijen. Laat de winter en kerst maar komen, wij zitten er in iedergeval klaar voor! Superleuk als kerstkadootje.

Wil jij deze Winterdome ook maken, kijk dan nu het filmpje van deze LIVE terug op hetfacebook kanaal van Noor Enzo. Klik op de afbeelding om naar het facebookfilmpje te gaan.


Fijne Feestdagen, dat wens ik jullie en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Met veel freubelplezier en nieuwe inspiratie!

Bedankt voor jullie bezoek aan het blog en graag tot de volgende keer.

Veel liefs,


De materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (Door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct door gelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)







1 opmerking: