Pagina's

zondag 6 februari 2022

Wish upon the Stars

Dag allemaal,

Afgelopen woensdagavond 2 februari, konden jullie weer een Live van mij bekijken in de Noor & Zo facebookgroep. Het thema hierbij is Moonflower van Studiolight. Het kaartje heeft als basis het Dutch Doobadoo stencil Cloud met daarop een prachtige sterrenlucht gemat uit de bijbehorende scrapset van Studiolight, Moonflower. 


Vervolgens beginnen we aan de maan. Deze is een stans welke onderdeel is van de cirkelmallen van Carlijn Design. De maan gaan we met inkt grijs maken en ook weer bespetteren met wat donkerder inkt om de prachtig vlekken op de maan te krijgen. Als je tevreden bent, kun je ook weer wat spetters maken met de witte Molotow twinmarker. Eerst goed je pen schudden met dopje erop natuurlijk. En daarna dop eraf en de punt een paar keer indrukken op een kladje, zodat je ziet dat de inkt de punt vult. Pak iets zwaars, een schaar bijvoorbeeld en begin met je schaar te tikken op de pen, terwijl je dit boven je werkje houdt.


Na de maan opgeplakt te hebben is er met witte gesso en met de wijsvinger (hahah) een uitstralend gedeelte gemaakt. Net alsof de maan licht geeft. Wel eerst even een mask over de maan heenleggen, anders komt de maan onder de gesso.


Uit het gave blokje van Studiolight met meer dan 300 papieren elementen, welke allemaal met de sterren, maan, de nacht etc. te maken hebben, heb ik een aantal afbeeldingen gekozen. Deze vind je hierin terug. Echt prachtige afbeeldingen allemaal, zoals maankristallen in blauw en paarstinten, bloemen, de fases van de maan, sterren in verschillende stijlen. Hele gave walvissen, hertjes, katten, kleine vierkante kaartjes en twee toffe velletjes helemaal vol met bijpassende tekstjes. En alles in dit blokje hoef je alleen maar uit te drukken!


De uitgestanste beer in het zwart heeft doormiddel van mini sterretjes zijn eigen sterrenbeeld op zijn lijf.  Net zoals de stempel, die we zien in het wit. Gemaakt met Versamark, doorzichtige inkt wat plakt. Vervolgens strooi je wit embossingpoeder erover. Verwarm dit met een heattool en je begint langzaam te zien dat de poeder gaat reageren en verandert in een witte glimmende laag. Zo is ook de rest van de stempels gedaan. Behalve de zes witte, die komen uit een achtergrond stans van Studiolight. De bergen zijn de mallen Moonflower Northpole Scenery. Het contour, hier in donkerblauw, blijft in je papier zitten, zodat je een eindeloze bergketen kan maken, hahahaha! De "echte" bergen, hier in het zwart, die stanst gewoon uit. 


De rand van ons kaartje is beinkt met zwart om nog meer de sterrenlucht te benadrukken. De maanbloemen hangen weelderig eroverheen en als finishing touch een tekstje "Wish upon the stars" met hartjes toegevoegd, welke verhoogd is opgeplakt met de Heffy Doodle tape van 5 mm breed en 3 mm hoog. En zit zelfs op een rol van wel 10 meter! Nog even de kaart matten op een mooie kleur paars en ons galactisch kaartje is klaar om verzonden te worden.

Willen jullie alsnog de LIVE kijken? Dat kan, het filmpje staat nu ook op ons Youtube kanaal, klik hieronder op de afbeelding om naar het filmpje te gaan.




Bedankt voor jullie bezoek en tot een volgende keer.

Veel liefs,


De materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (Door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct door gelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)

1 opmerking: