Pagina's

woensdag 23 september 2015

Pocketletter Autumn


Hallo allemaal,

de herfst word steeds beter zichtbaar , vooral hier in het bos op de Veluwe waar ik woon. De bladeren veranderen in steeds mooiere kleuren en de paddenstoelen schieten uit de grond.Dit bracht mij de inspiratie voor deze pocket letter,  pocket letters een nieuwe rage op hobbygebied en zo leuk om te doen!


 Je begint met het maken van 9 basis kaartjes van 6,4 x 9,6 cm, in mijn geval bruine cardstock.Deze heb ik gemat met oranje cardstock en het mooie bijpassende herfstdesign papier uit het autumn blok van Noor design.Over de rand van de pocket letter heb ik een strook van hetzelfde designpapier geplakt en voorzien van een  autumn tekststempel .

6011/0309 Paper Bloc Autumn   6410/0098 Stempel Autumn

Vervolgens ga je de basis voorzien van leuke bijpassende stansen,laser art vellen,plaatjes, stempeltjes,teksten enz. Je kunt ook 1 plaatje overlaten lopen in 2 of meerdere basiskaartjes, zoals je ziet geeft dit een leuk effect. Kortom laat je creatieve geest de loop.


De paddenstoel en de paddenstoelenrand past uiteraard perfect bij dit thema. Ik heb hem 3 keer uitgestanst, 1 keer in het wit, dit is je basis, 1 keer in het groen, hiervan knip je het gras uit en plak je op je basis en 1 keer in het rood,hiervan knip je alle paddenstoelenhoedjes af en plak deze ook op je basis.De rode hoedjes heb ik voorzien van witte stipjes, dit kun je doen door middel van een wit schrijvende pen of met een embossingpen die je in de witte gesso doopt.

6002/0317 Autumn Rand paddestoelen           6002/0333 Autumn Paddestoel en blad

Ik heb de rand  onderaan in z'n geheel opgeplakt, maar bovenaan heb ik hem in gedeeltes geknipt en opgeplakt, omdat ik dat beter vond uitkomen met het plaatje, zo kun je er duseen beetje mee spelen.


Hier zie je een blaadje die ik eerst heb gestanst en embost uit wit papier,daarna heb ik hem ingekleurd met distress inkt in de kleuren rusty hinge, peeled paint, en scattered straw de nerfjes heb ik ingekleurd met distress inkt vintage photo,daarna heb ik er een laagje glossy accents opgesmeerd voor een nog leuker effect.

472.950.004 Dutch Doobadoo Paper Art Spider        479.002.011 Dutch Doobadoo Craft Art Animals

Het spinnenweb komt van het laser art vel van dutchdoobadoo, even als de hertjes,kastanjes en konijntjes. Deze vellen passen zo mooi bij de herfst en zijn dan ook een echte musthave voor deze tijd van het jaar.


Uiteindelijk kun in elk vakje, achter elk kaartje iets leuks stoppen, hierbij kun je denken aan lintjes, theezakje,een gedichtje enz enz. Daarna kan je pocketletter op de post.Dat is toch echt een cadeautje als je dit in je brievenbus ontvangt


Wist je dat er een speciaal Noor pocket letter forum is op facebook, hier kun je je pocketletter laten zien, inspiratie opdoen  en ook hier kun je "pocketmaatjes "vinden om je pocketletters mee uit te wisselen.Deze maand organiseert Noor design een pocketletter swap , meer info hierover vind je hier:

Groetjes Miranda Bouhof

De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (Door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct door gelinkt naar het desbetreffende product in de webshop 


1 opmerking:

  1. Prachtig, en heel knap zo precies als het allemaal op elkaar aansluit.
    Top gedaan hoor Miranda!!
    xx Wilma

    BeantwoordenVerwijderen