Pagina's

zaterdag 1 augustus 2020

Noor! Design Challenge Augustus

Hallo allemaal,

Het is weer een nieuwe maand, dus ook weer tijd voor een  nieuwe challenge. Voor deze challenge heeft Monique de SCR@P Stencil Box gebruikt. Ze heeft hem iets veranderd en er een kaart van gemaakt. Hoe ze dit gedaan heeft, lees je hieronder. 

Scr@p Stencil Box
6005/0003
6005/0003 Scr@p Stencil - Box

Dit is de kaart geworden die ze van deze stencil gemaakt heeft.Ze heeft het designpapier Spring's Arrival gebruikt.  

Beschrijving:


Neem eerst alleen het gedeelte met het open vierkant over. Ril de rillijnen. Neem van het tussenstuk rechts alleen de onder- en bovenlijn over. Dit tussenstuk wordt 1 cm breed en wordt de rug van de kaart. Meet vanaf de rillijn 1 cm en zet een verticale lijn. 


Leg de mal weer op het papier. Leg de rechterkant van de mal weer op het papier met de rechter rillijn van het tussenstuk op de verticale lijn die je net getrokken hebt.  Neem het rechterstuk over op het papier. Ril de lijn van de onderste en bovenste flap niet. Knip of snijd de mal uit het papier.


Meet op de linker-, de boven- en onderste flap 0,6 cm en zet hier een lijn. Ril deze lijnen. Op de flap rechtsonder meet je vanaf de rillijn 5 cm. Zet een lijn en knip/snijd op deze lijn door.


De opening op de mal heeft ronde hoeken. Hier maak je een rechte hoek van door de lijnen door te trekken. Zet dan een kruis vanuit deze hoeken. Meet vanaf de hoek 1cm, zet daar een punt. Verbind de punten met elkaar door lijnen te zetten van punt naar punt. Je hebt nu 2 vierkanten. Ril de buitenste en binnenste lijnen van de vierkanten. Snijd dan het kruis door op de lijnen.


Vouw de buitenste lijnen naar buiten en de binnenste lijnen naar binnen. 


Zo ziet het er aan de goede kant uit.


Snijd uit cardstock een vierkant van ong. 6,8 x 6,8 cm (meet voor de zekerheid even de opening zodat het vierkant precies past). Plak dit vanuit de goede kant in de opening.  


Zo ziet het er dan aan de achterkant uit.


Vouw nu de linker-, boven- en onderflappen naar binnen en plak dit vast. Plak hierop een vierkant van 9,5 cm hoog en 9,7 cm breed. De rechterkant van het vierkant heb ik precies op de rechterbuitenlijn van de boven- en onderflap geplakt. Daarom is deze net 0,2 cm breder. 


Plak op de rechterkant eerst designpapier in het middelste vlak. Daarna vouw je de onderste flap naar boven en plak je dit alleen vast aan de linker- en rechter kant. Zo krijg je een envelop waar je labeltjes in kunt stoppen. Van de bovenste flap heb ik de binnen- en buitenkant voorzien van designpapier.  

Neem voor het designpapier van de voorkant de binnenkant van de mal over. Maak voordat je het designpapier uitknipt de hoeken scherp. Dit doe je op dezelfde manier als hierboven door de lijnen door te trekken in de hoek. Voordat je het designpapier aan de voorkant erop plakt, plak je eerst nog een stukje lint tussen het designpapier en cardstock.

Je kunt je project plaatsen in onze Challenge Facebook groep.


Heb je geen Facebook dan kun je een foto van je creatie inclusief je naam te mailen naar:Veel plezier en we zien graag al jullie creaties tegemoet!

Liefs,

1 opmerking: