Pagina's

zondag 1 november 2020

Noor! Design Challenge - November

 Hallo allemaal,

Deze maand hebben we een challenge voor jullie in het teken van Kerst. Het is een kaartje met een uitgesneden kerstboom in het midden. Dit is de basiskaart die het moet worden:


We gaan beginnen met het binnenste gedeelte:


Neem een stuk cardstock van 26,4 x13 cm. Ril op 6,6 en 13,2 en 19,8 cm. Maak van de eerst rillijn een dalvouw, de tweede rillijn een bergvouw en de derde rillijn een dalvouw zoals hierboven. De bovenkant op de deze foto hierboven is de goede kant van het papier.  


We gaan een hulplijn trekken aan de achterkant van het papier voor de kerstboom. 


Bij de rode pijlen blijf je van de bovenrand 4 mm af en vanaf het midden 3 mm af en zet je daar eerst even een punt. Dit doe je links en rechts van de vouw. Bij de blauwe pijlen blijf je van de onderrand 8 mm en van de zijkant 5 mm af en zet je ook even een punt. Je hebt dus 4 punten gezet. Dan kun je daarna de twee lijnen verbinden links en rechts van de vouw. Dit zijn de hulplijnen voor het maken van je kerstboom. 

Wanneer je zichtlijnen dus op de achterkant van je papier staan draai je het papier naar de goede kant. We gaan nu de ster erin ponsen.  Je vouwt de kaart dubbel op je bergvouw. Bovenin komt de ster als Piek.


Zet je pons in het dubbel gevouwen papier op deze manier. Let erop dat je wat van de bovenrand af blijft. De punt van de ster precies langs het randje van het papier. Op deze foto heb ik al geponst en is het sterretje er al uit. 


Een foto iets verder weg zodat je de kaart goed ziet. 


Op deze foto zie je hoe het eruit ziet na het ponsen. 


Zo ziet het eruit wanneer je de kaart open vouwt. Nu draai je je kaart weer om zodat je je hulplijnen weer ziet. De tijd is aangebroken om de boom te gaan maken. 


We gaan eerst dwars lijnen trekken die ons helpen om te knippen. We leggen de liniaal op de vouw en we zetten op elke cm een punt. Zie hierboven. 


Daarna gaan horizontale lijnen trekken. 


Om deze lijnen te gebruiken voor het knippen vouw je de kaart even zoals hierboven. 


Met een schaar knip je horizontale lijn in tot het hulplijnstreepje


Dit doe je tot de onderste lijn. 


Ik laat hier zien dat het al bijna een kerstboom is. Het helpt om er even een kwastje in te steken zodat je het makkelijker kunt vouwen want om en om moeten de reepjes papier naar voren en achteren gevouwen worden.


Met je duim duw je de reepjes netjes in de richting van de hulplijn zodat er een schuine vouw ontstaat. 


Hier een foto van de vouw die dus in de vorm van de boom komt te lopen.


Zo is de boom wanner hij helemaal gevormd is. 

 
 Voor de achterkant neem je blauw cardstock van 26,7 x 13,4 cm en ril en vouw je deze in het midden. Dan plak je twee zijdelen vast en heb je je basiskaart klaar 


 Wanneer het ponsen van de ster niet mocht lukken kun je ook altijd een sterretje aan de buitenkant plakken en het ponsen achterwege laten.  Zo is mijn kaartje geworden na aankleding:


Ik hoop dat jullie de challenge leuk vinden en dat we veel boompjes hier langs zien komen. Jullie hebben heel de maand November de tijd. 

Het team heeft ook de nodige inspiratie gemaakt:

corry

Je kunt meedoen met onze challenge tot eind november door een foto van je creatie te plaatsen in onze Noor! Design Challenge groep op Facebook. 

10

Heb je geen Facebook dan kun je een foto van je creatie inclusief je naam te mailen naar: 


Veel plezier en we zien graag al jullie creaties tegemoet!8 opmerkingen:

 1. Wat een leuke challenge en een geweldig patroon voor de kaart! Leuke voorbeelden. Ga proberen mee te doen. Groetjes Betha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi patroon voor een kerstkaart. Ik heb er met de plaatjes die ik tot mijn beschikking had een mooie kerstkaart mee gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke kaart is dit , ik ga hem proberen te maken .
  Dank je wel voor de duidelijke uitleg .
  Groetjes , Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk en mooi gemaakt.
  Perfecte uitleg net uitgeprint ga hem zeker ook maken.
  Bedankt, Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je dat mooi gemaakt Corry.
  Ik ga hem ook proberen te maken☺
  Groetjes Lizette

  BeantwoordenVerwijderen