Pagina's

vrijdag 11 juni 2021

Happy B DAY

Goedemorgen,

Ik ben helemaal gek op de vrolijke papiertjes van Craft Consortium. En in combinatie met de vrolijke mallen van Carlijn Design is succes verzekerd.


Ik heb 2 verjaardagskaarten gemaakt ter grote van 15 x 15 cm. In deze blog laat ik je zien hoe ik met nagenoeg dezelfde materialen toch 2 verschillende kaartjes heb gemaakt. Als basis heb ik een stuk cardstock gepakt van 30 cm breed en 15 cm hoog. Ik heb dit op de lange kant op 15 cm gerild. Ik heb voor de ene kaart White cardstock genomen en voor de andere Off white cardstock genomen. 


Vervolgens heb ik een mat laagje en designpapier uitgestanst met Studio Light Essentials mal STENCILSL344. Deze is bedoeld om een journal te maken maar je kunt deze ook perfect gebruiken op 15 cm bij 15 cm kaartjes. Het binnenste, roze cardstock is een dun vierkantje wat een extra matlaagje lijkt te geven. Ik heb de 6 bij 6 inch blok van Craft Consortium "The gift of giving" gebruikt. Ik ben zo dol op dit merk papier, ik vind de kleurtjes en de illustraties echt fantastisch. 

 

Met een de ovalen van de Marianne design Slimline mal heb ik de illustratie met een matlaagje uit gestanst. 


Op de volgende kaart zie je een boeketje bloemen, van CarlijnDesign. Ik heb van deze mal de hartjes gebruikt. 


Daarnaast heb ik de Alfabet stansmal van Carlijn Design gebruikt. Ik heb de binnenste letters op het roze cardstock uitgestanst. Het binnenste van de letters heb ik voor de eerste kaart gebruikt, het buitenste voor de tweede kaart. 


Met de tweede kaart ben ik op dezelfde manier begonnen als de eerste. Alleen heb ik een ander printje design papier gebruikt.
 

Ik heb een boeketje bloemen gemaakt van wit, roze en groen cardstock. In dezelfde kleurtjes zit er ook designpapier in het blokje van Craft Consortium. Hiervan heb ik het inpakpapier gemaakt. Omdat het boeketje een beetje wegviel tegen de drukke achtergrond heb ik een rechthoek van de Marianne Design Slimline mal gebruikt om in roze cardstock een achtergrondje te maken. 


Van de Studiolight Essentials mal heb ik op deze kaart ook de tag en de pocket gebruikt. Op de kaft van de papierblokje staan prachtige illustraties op lekker dik karton die je ook kunt gebruiken op de creaties. Zoals je hierboven de taartjes ziet. 


Hierboven zie je dat je de tag ook uit de pocket kunt nemen.  Ik hoop dat ik je met deze twee voorbeelden heb kunnen inspireren hoe je met dezelfde materialen verschillende kaartjes kunt maken. 

Tot de volgende keer.


De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (Door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct door gelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)

     
 

1 opmerking: